Left Alışverişe Devam Et
Siparişiniz

Alışveris sepetinizde henüz bir ürün yok.

Masanızda Bahar Temizliği - Çalışma Alanını Mükemmelleştirme -2-

Masanızda Bahar Temizliği - Çalışma Alanını Mükemmelleştirme -2-

Merhaba güzel bir güne!

Ürettiğimiz zaman mutlu hissedenlerden miyiz? Öğrenciysek alkış alan bir sunum, terziysek takdir edilen bir ceket, aşçıysak lezzetli bir tabak... Emeğe sevgi katınca en güzele ulaşılır, bilen bilir:)

Ancak, bu demek değildir ki sadece üretelim, kendimizi unutalım. Hayır, ürettiğimiz alan da önemlidir. Onu nasıl daha güzel bir hale getirebiliriz diye düşünmeliyiz. Ben size bir ofisi, hatta bir masayı nasıl kişiselleştirir ve güzelleştiririz onu anlatmak istiyorum bugün. Bizden birkaç parçanın olması ortamı ve masayı olumlu yönde değiştirmekle kalmaz, stresi azaltır ve üretici gücümüzü tetikler. Zevkler ve renkler değişir muhakkak, seçenekleri artırmak sizin elinizde.

Her zamanki gibi, ilk madde masayı renklendirmek, neşelendirmek. Nasıl? Çiçeklerle. Şık bir vazoda sarı bir papatya ya da minik bir saksıda minicik bir kaktüs? Hiç fark etmez. Önemli olan masaya renk katmak, canlandırmak. Rengi ve kokusuyla stres azaltma özelliği olan birkaç çiçek hayal gücünüzü de etkileyecektir.

Masada saat bulundurmak da önemli. Telefon ya da tabletlerde var, biliyorum. Ama saate bakmak için elimize aldığımız telefonun devamında ne kadar vaktimizi çaldığını da bilmek lazım. Mesajlar, sosyal medya yorumları, beğeniler... En iyisi güzel bir saat edinmek ve telefonu bir süre uzakta tutmak. Böylece üretici sürecimiz telefon tarafından kesintiye uğramaz ve işlerimizi daha efektif şekilde sürdürürüz.

Gün boyu masa başında çalışmak zorunda olanların biraz da hareket etmesi gerekir. Biraz:) Stres topları hem arada verdiğimizi molalarda stres atmamızı sağlar, hem de hareket etmemizi. Sıkıldığımız ya da öfkelendiğimiz bir toplantı sonrası döndüğümüz masada stres topları bulmak bile stresi azaltma etkisine sahiptir.

Yapışkan notlar. Bunu yazmaya bile gerek yok aslında, çünkü hepimizin vazgeçilmezi, biliyorum. Hele rengarenk olanları, ekranın dört bir yanına çiçek şeklinde yapıştırılmış notlar... Renkli ataçlar da bu ufak tefek gereçlere eklenebilir. Hem renkli hem kullanışlılar.

Bir masa takvimi de telefondaki takvimin yapamadığı işi görür: her an göz önündedir ve bildirim sesi ve ışığı yoktur. Hele o üzerine ufak notlar yazılabilenler oldukça da kullanışlıdır. Tasarımı güzel, zevkinize uygun desen ya da manzara içeren bir takvim masanızı  size ait kılacaktır.

Tüm bunlara ne gerek var dememek lazım. Oturup hesaplamadım ama hayatımızın neredeyse üçte biri işyerimizde geçiyor ve bu çalışma alanımıza özen gösterme sebeplerimizden sadece biridir. Daha yaratıcı işler çıkarmak, üretirken eğlenmek, kazanırken keyif almak için yaşam alanımızı renklerle zenginleştirmek önemlidir. En az üretmek için organize olmak kadar önemlidir. Ve bu ikisi birbirine bağımlıdır. Bu yüzden yukarıdaki maddeler üzerinde biraz düşünün derim naçizane, eminim kendiniz için yapabileceğiniz birkaç şey bulacaksınız.

Üretici gücünüzün dorukta olduğu bir gün dilerim. Mutlu bir gün:)

Yorum Yazın

Mesajınız kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.